sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Täytekakku mummon 93v juhliin



Kakkupohja:

                         4 kpl kananmunia

                         2 dl sokeria

                         1 dl vehnäjauhoja

                         1 dl perunajauhoja

                         2 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Vaahtoon jää kuvio 8 kun teet vispilällä siitä tietää että vaahto on valmista).

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Kääntele varovaisesti kuivat aineet esimerkiksi nuolijalla.

Voitele kakkuvuoka ja laita vuokaan korppujauhoja ettei kakku tartu kiinni vuokaan. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua alatasossa 175 asteessa noin 35-40 min.

Jäähdytä kakku ja leikkaa vasta kun kakku on jäähtynyt muuten kakku saattaa halkeilla.

 

 

Kakku kannattaa täyttää päivää ennen kakun tarjoilua että kakku ehtii imeä kosteutta ja makua. 

Täyte:   Mansikkarahkatäyte:

             500g mansikoita

             2 dl rahkaa

             2 dl kermaa

             1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka, sokeri ja mansikat joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin ja muista maistaa!! Lisää sokeria oman maun mukaan. 

Kostuta alin pohja mehulla (itse käytin päärynämehua) lisää täytettä väliin rahka tosin on hieman valuvaa mutta pysyy hyvin välissä.  Toista sama toiselle kerrokselle ja laita kansi päälle (mulla tuli kolme kerrosta kakkuun).

Laita jääkaappiin kelmuun yöksi.

 

Kerma päällinen: 

   2 dl kermaa 

   1 dl vaniljakreemijauhetta

   0/5 dl sokeria

Vatkaa kerma normaalisti älä kuitenkaan vatkaa liikaa ettei kerma muutu voiksi!!

Halusin pysyvän ja kestävän kerman joten laitoin vaniljakreemijauhetta ja sokerin vatkattuun kermaan. 

Päällystä kakku kermaseoksella ja koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti