lauantai 8. syyskuuta 2018

Lihakukko


   Kuoritaikina ainekset : 4dl vettä

                                           6 dl ruissihtijauhoja

                                       4 dl vehnäjauhoja

                                     2tl suolaa

                                      1/2dl öljyä 


Täyte:  400g sianlihasuikaleita

              500g Possun kylkisiivuja

             200g voita

               suola oman maun mukaan lihojen väliin


Sekoita taikinan ainekset yhteen, mutta älä vaivaa taikinaa. Kaaviloi 3/4 taikinasta jauhojen avulla levyksi leivinpaperin päällä. Lado lihasuikaleet, voi, suola ja kylkisiivut taikinan keskelle kerroksittain. 




Käännä taikinan reunat lihojen päälle ja sivele kylmää vettä apuna käyttäen loppu päällistaikina kiinni. Jätä taikinaa hieman yli paikkaamista varten jos kukko halkeilee. Voitele sulalla voilla kuoren pinta.

Paista lihakukkoa 30min 225 asteessa ilman foliota. Kääri folioon ja paista            5 tuntia 125 asteessa.  Anna vetäytyä uunista oton jälkeen ennen leikkaamista.

 


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti